lørdag 20. august 2016

Saku barneleir – vel overstått!

Det er femte gang Saku menighet arrangerer barneleir for barn i alderen 7-12 år, som gikk av stabelen 12.-14.august. Vi hadde i år 25 plasser – og 25 påmeldte. Men til slutt kom det 23 barn på leiren. Vi var tilsammen åtte ledere på leiren. Barna bodde på firemanns campinghytter – og det syntes de var stas. Vi hadde en „ordenskonkurranse“, der alle måtte holde rommene sine ryddige, og det ryddigste rommet fikk premie. Dette har fungert bra hvert år! I år hadde vil til og med to rom som var så flinke at de måtte premieres (ett av dem til og med gutterom!).

Ellers hadde vi mye sang, og vi fortalte historien om Josef. Barna fikk spille fotball, lage kort og male steiner. Vi fikk til og med besøk av en kjemiker som lagde kjemiforsøk for barna. Vi så hvordan det boblet ut av glasset og det smalt/eksploderte også! Barna syntes det var stas!

Vi hadde en grillkveld og leir-olympiske leker. Kanonballturnering ble det også. Kveldene ble avsluttet med kveldsbønn, og alle ledere leste godnatthistorie til barna (i hver sin hytte). Leiren ble avsluttet med leirkirke (gudstjeneste), og dit kom også noen foreldre og søsken. Alle fikk smake den deilige kjekskaka som barna hadde lagd.

Ca. en tredjedel av barna har tidligere vært innom søndagsskolen vår. Resten kom uavhengig av kristen tilknytning eller ei. Noen få hører til andre kirkesamfunn. Allikevel synes alle det er spennende å høre bibelfortellinger og kjekt å synge kristne sanger. Vi håper at det kommer noen nye til søndagsskolen etter leiren:-)


Noen av barna har det veldig vanskelig hjemme. De trenger at noen viser dem kjærlighet, bryr seg om dem og lytter til dem. Der får vi ledere et stort og ærefullt ansvar. Jeg er glad at jeg er med på å gjøre en forandring. Takk også til dere andre som er med! Det nytter!!!

Ave:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar