fredag 24. april 2015

Musikalsk vår i Saku menighet

Tida går, men tidsklemma består! Jammen har det gått to måneder siden siste blogginnlegg! Det har skjedd mye i menighetene siden det, både i Saku og Mustamäe. Siden jeg har mest å gjøre i Saku, blir det også mest derfra i det følgende.

Vi er så heldige å ha to „musikk-kollektiver“ i menigheten. Saku Gospel har hatt en aktiv vår, og har sunget på flere gudstjenester. Spesielt vil jeg trekke fram langfredag, som ble en helt spesiell opplevelse. I stedet for en vanlig gudstjeneste fikk vi høre langfredagsbudskapet „i ord og toner“. Det setter spor. Idéen har vi for øvrig lånt fra vår „norske menighet“ i Lunde og Flåbygd.

I etterkant av påske hadde samme ensembel en kontsert i Saku dagsenter med reportoar fra både langfredag og påskedag. Vi var fornøyde med
15-20 tilhørere (de fleste ikke tilhørende menigheten) og god kringle, og tilhørerne var etter sigende også fornøyde.

Babysanggruppa i Saku avsluttet sesongen med å synge med bevegelser og rytmeinstrumenter på familiegudstjeneste 12. april. Selv om prosjektoren vi hadde tenkt til å bruke den dagen svikta oss, gikk det fint på gudstjenesten. Det var veldig flott å se babyene/småbarna i aksjon sammen med mødrene sine. Noen fedre dukka også opp for å oppleve dette - og filme. For de fleste var dette første gang de var i det gamle bedehuset i Saku. Huset ser jo ikke så attraktivt ut at folk kommer innom der uten videre… Babysanggruppa samles vanligvis i kjellersalen hjemme hos oss. I bedehuset er det for kaldt på gulvet for denslags.

Babysanggruppa i Saku har nå akkurat tatt „sommerferie“, siden Ave, som leder dette, har begynt sin svangerskapspermisjon! Vi har nemlig termin 2. mai. J Hvis alt går bra med babyen, har Ave tenkt til å fortsette med babysang i Saku til høsten.

I menigheten i Mustamäe har ettåringen Elna vært sporty nok til å stille opp som vikar for Ave – på estisk! Det står det respekt av! Til høsten er det håp om at en dame fra menigheten kan drive dette videre.

Arbeidet med babysangboka som Ave og noen andre holder på med, går også videre. Det blir nok en utgivelse med mye spennende materiale til høsten som skal hjelpe estiske menigheter å komme igang med babysang! Babysang er en fin måte for menigheten å komme i kontakt med nye mennesker.

Foruten arbeidet i menigheten, er for min del fokuset også rettet mot alt som har med det nye kirkebygget i Saku å gjøre. Det har blitt en del prosjektsøknader, først og fremst til Tyskland. En gammel kontakt fra et studiesemester i Tyskland i 2002 har kommet godt til nytte. Vi er veldig takknemlige for at det nå ser ut til at vi har de pengene vi trenger til prosjekteringen på plass. Så gjenstår det selvfølgelig veldig mye, både økonomisk og praktisk. Men vi er i hvert fall underveis!
Kirkebygget i Mustamäe beveger seg også (ikke billedlig talt, heldigvis). Der arbeides det nå med prosjekteringen. Bygget er planlagt dobbelt så stort som i Saku. Det bor tross alt mange flere mennesker i Tallinn. Men det betyr selvfølgelig også at det trengs mye flere penger til dette prosjektet. Penger vokser ikke på trær – heller ikke i hovedstaden.

I går var det vigsling av to nye biskoper i den estiske luthersk-evangeliske kirka: Joel Luhamets blir biskop i Sør-Estland og Tiit Salumäe blir biskop i vest. Vi var til stede. En festlig gudstjeneste var det, men noe mer tilbakeholden enn vigslingen av ny erkebiskop i februar, som seg hør og bør. Denne gangen var det kun kringle og kaffe. Atle Sommerfeldt var med fra Den norske kirka sin side, siden begge kirker er med i det såkalte Porvoo-fellesskapet. Hadde tenkt å hilse på Sommerfeldt etter gudstjenesten, men hvem av disse menn med hvitt skjegg var det nå egentlig?

Forrige helg hadde vi besøk av Birkeland menighet, en av de norske støttespillerne for misjonsarbeidet i Estland! Takk for besøket, for at dere er med i bønn og for alt dere – og alle andre - bidrar med!

Med det ønsker jeg bloggens lesere en fortsatt fin vår!

MagneJ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar