torsdag 21. november 2013

Endelig konfirmantgruppe i Saku!

I kveld møter vi for første gang den nye konfirmantgruppa i Saku. Det er spennende, og jeg gleder meg! I fjor og i forfjor har vi hatt henholdvis en og to som har gått på „konfirmasjonsskolen“, som det heter. I år er det sju! Ikke så mange, tenker du kanskje? Men i vår situasjon er det veldig bra!

Kanskje har den økte interessen sammenheng med at vi ble en selvstendig menighet i våres? Dessuten har både menigheten og det planlagte kirkebygget fått omtale i lokalavisa. I alle fall er vi glade over at Gud har kalt disse, og vær gjerne med og be for dem!
I Norge konfirmerer jo nesten „alle“ seg det året de blir 15 år. Sånn er det ikke i Estland. Til kveldens samling venter vi konfirmanter fra 18 til 64 år. I skrivende stund har jeg ikke den nøyaktige oversikten, men det vanlige er at konfirmantene også må bli døpt før de blir konfirmert.
Hvorfor ønsker godt voksne folk å bli døpt og konfirmert? For noen har det sammenheng med at de ikke ble døpt i kommunisttiden, til tross for at det var kristne i familien. Det kunne få negative følger hvis noen fikk rede på at man døpte barna sine. Noen av dem som nå kommer, sier at de først nå har kommet dit at de selv ønsker å bli døpt. Og til det kreves det opplæring.
For andre konfirmanter kan motivasjonen være å lære mer, eller å bekrefte sin dåp. Noen ganger handler det også om å ha muligheten til å vie seg i kirka – det kan nemlig bare en mann og en kvinne gjøre hvis begge er døpt og konfirmert.
På bildet: I dåps- og konfirmasjonsgudstjenesten i juni var det kun en konfirmant, Maarit (i hvit kjole).
Også i Mustamäe er det interesse for dåp og konfirmasjon. Dette året har Tiina for første gang satset på både en høstgruppe og vårgruppe der – såpass har interessen vært. Den 15. desember døpes og konfirmeres fire av dem inn i menigheten. Det blir en stor dag!

Av Magne Mølster

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar