søndag 13. juni 2021

Barnas Dag

 

Prostiets barnedag – hva er det for noe? Det er en dag da barn fra forskjellige menigheter er samlet til…….


Rundt omkring Saku er det flere andre menigheter – noen store og noen små. Noen har søndagsskole og opplegg for barn, andre har så å si ingenting. For å få en følelse av at vi er mange, arrangerer vi hvert år noe for å samles på kryss og tvers av menigheter i prostiet.

I år inviterte Rannamõisa menighet til Barnas Dag i vårt prosti. Fra Saku menighet var vi fire voksne og åtte barn. Vi var først samlet til familiegudstjeneste. Deretter fikk vi deilig lunsj – makaroni som var blandet med kjøttdeig. Deretter begynte aktivitetsløpet. Vi måtte gjennom seks punkter på to timer. Og på alle punktene hadde vi noen oppgaver, som lærte oss om veien til Himmelen, og om hvordan vi kan gå på den veien. Vi måtte blant annet være bibelarkeologer, lese hemmelig skrift og tegne himmelriket. Vi fikk også erfare hvordan det er å være først, og hvordan det er å være sist. Du kan se det på noen videoklipp.

Når aktivitetsløpet var ferdig, var det noen som viste oss kjemiske eksperiment: Hvordan ilden kan brenne på hånda uten å gjøre vondt, hvordan man kan få egg i en flaske uten å knuse det, og hvordan man kan lage en «trygg» eksplosion. Barna syntes det var spennende, og alle ville være «medhjelpere» til eksperimentlederen.

Dagen ble avsluttet med en sjokoladekringle og en bønnekjede, der alle som var med leide hverandre i hendene.

Ave

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar