fredag 25. april 2014

Påske-familiedag i Saku

Visste du at mange estere ikke vet hva vi feirer i påsken? Påsken har mange navn i Estland: «Eggehøytid» eller «Kjøtt-takingshøytid» eller «oppstandelsens høytid» eller «vårhøytid». De fleste pleier å male egg og jobbe på hageflekken sin i påsken, fordi det er «eggehøytid» og en ekstra fridag - nemlig «Langfredag». Denne dagen brukes helst til å gjøre vårarbeid i hagen. Det er få som vet at det er høytiden for Jesu død og oppstandelse.

I samarbeid med kommunen arrangerte Saku menighet påske-familiedag på påskeaften. Meningen med dagen var at familiene kunne ha kvalitetstid sammen – både voskne og barn, og at vi kunne fortelle litt om påsken. Dagen var vellykket etter min mening. Vi sang og hadde dramatisering om den aller første påsken. Barna fikk pakke egg i løkskall, som ble igjen rullet i klut og kokt. Da fikk vi mange finepynta egg å spise. Barna og foreldrene hadde fire workshops å velge mellom, der de kunne lage noe med hendene eller bruke kroppen sin. De kunne male på tre, være med på musikkverksted, lage trerammer eller lage påskekyllinger. Dagen ble avsluttet med en forelesning for foreldre om byggesteinene i foreldreskapet. Barna hadde et opplegg med lek samtidig.

Vi var glade for at folk kom til påske-familiedag, og at de som var der, likte det. Til sammen var vi rundt 40 stykker. En bestemor sa at «det var så gode menneskelige holdninger her». Neste år håper vi at enda flere finner veien til påske-familiedagen!

Ave
 





 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar