søndag 22. desember 2013

Oppsving på babysang

Har du noen gang hørt om babysang? Hvis ikke, kan jeg forklare kort. Det er en liten hyggelig sangtime der mammaer eller pappaer samles med babyene sine. Sammen synger vi folketoner og tradisjonelle (og) kristne barnesanger. Babyene synger stort sett ikke med, men de hører – og følger med! Etter sangtimen kan foreldrene drikke te og spise frukt og prate sammen. Kirkelig babysang foregår i kirka, og i kristen regi. Men alle er velkomne uavhengig av livssyn. Av og til synger vi på familiegudstjenestene.

Det er stort sett mammaene som kommer, siden pappaperm ikke eksisterer i Estland. Men det har vært noen pappaer innom også. Mange av dem som kommer, kommer fra andre menigheter. Men i det siste har det kommer noen nye som er helt kirkefremmede, men som koser seg veldig på babysang og er positive til kristendommen.
Jeg startet opp med babysang i Mustamäe-menigheten i april 2012, da min egen sønn fortsatt var baby (egentlig ikke helt baby, han ble ett år samme måned!). Vi var kanskje fire-fem på samlingene. Det var veldig gøy, men vi savnet flere babyer. Noen ganger var noen syke eller kunne av andre grunner ikke komme, og da var vi litt få.

Jeg merket fort at det ble vanskelig å holde styr på både ettåringer og babyer på noen måneder i samme gruppe. Fra og med høsten 2012 startet jeg med to ulike aldersgrupper. En gruppe for dem som er mellom null og ett år, og en gruppe for ettåringer. Det var faktisk grunnlag for to grupper, for det var alltid noen babyer eller småbarn i begge gruppene. Men vi var fortsatt litt få når noen var syke...
Vi er fortsatt litt i underkant på den minste gruppa. Men høsten 2013 har blitt en suksess for den største gruppa sin del: Småbarnsgruppa er overfull! Vi har et luksusproblem! Det er mange nye mødre som er blitt med, og de har invitert venninnene sine også. På siste samling før jul var det 12 barn. Tilsammen var vi 26 i det lille barnerommet i Mustamäe. Det er maksimum – og fantastisk!

  
Ave

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar